Kuka olen

Veera Railio (MuM) (*1976) on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta valmistunut monipuolinen laulaja-muusikko-musiikkiteatterintekijä ja laulupedagogi. Hän toimii laaja-alaisesti niin rytmimusiikin, kokeilevan ja uuttaluotaavan musiikkiteatterin, kuin lapsille suunnattujen luovien ja improvisaatioon liittyvien konseptien parissa.

Railion ominta pedagogista aluetta ovat erilaiset ryhmäytyskoulutukset; hänen mottonsa kuuluukin: “jokaisella on lauluäänioikeus.” Tekemisen keskiössä on erityisesti laulamiseen ja itseilmaisuun liittyvien lukkojen avaaminen.


Railio on Musiikkiteatteri Kapsäkin dynaaminen jäsen. Hän on esiintynyt myös useissa suurmusikaaleissa, mm. Svenska Teaternin Mamma Mia!, sekä useissa Helsingin kaupunginteatterin produktioissa.

Tällä hetkellä Veera työstää uutta musiikkiteatteriteosta ORIGO Kapsäkkiin (ensi-ilta helmikuu 2022), jonka koollekutsujana ja konseptin idean äitihahmona toimii upea Laura Voutilainen. ORIGO on ensemble-vetoinen produktio, jonka muut jäsenet ovat muusikko-säveltäjä Maija Ruuskanen ja näyttelijä-tanssija-koreografi Anu Palevaara.

Ansioluettelo:
https://docs.google.com/document/d/1eRxKftMr4D24gk0WfUBiLyyh2ZdJh2voYak1BbYONxY/edit