Lelukavereiden Laulukerho

Me, musiikin ja lastenkulttuurin ammattilaiset, sekä Musiikkiteatteri Kapsäkki -osuuskunnan jäsenet Veera Railio ja Johanna Viksten, olemme luoneet konserttikonseptin Lelukavereiden laulukerho. Lähtökohtamme on vuorovaikutteinen tapa esiintyä lasten kanssa.

Konsertin kesto on n. 35 min. Lapset saavat tuoda konserttiin mukaan lempipehmoeläimensä, nukkensa, action-ukkelinsa tai keppihevosensa.
Konsertissa kuullaan laulamaan ja liikkumaan yllyttäviä omia laulujamme.
Musiikkia räätälöidään myös juuri esiintymään innostuneille lelukavereille ja pehmoeläimille. Jokaisen lapsen (sekä myös aikuisen ja lelukaverin) oikeus musiikkiin huomioidaan näissä laulajaisissa. Lapsesta saattaa olla turvallisempaa osallistua tutun lelukaverinsa kanssa liikkeeseen ja halutessaan pääsee vaikka esiintymään yhdessä ”playbackina”. Esiintymään mukaan pääsee myös soittamaan perkussioita, laulamaan ja tanssaamaan jos siltä tuntuu.

Konseptikonserttien tavoitteena on innostaa lapsia sepittämään omia uusia lauluja, runoja, tarinoita sekä ilmaisemaan itseään. Konserttien laulujen henki on “kyllä ääntä mahtuu maailmaan”

  • tämän toivotaan innostavan. Aikuiset varhaiskasvattajat, opettajat sekä vanhemmat voivat saada myös konsertteihin kuuluvasta impro-osuudesta näin myös musiikkipedagogisia työkaluja.

Olemme Kapsäkki -osuuskunnan jäseniä, mutta toimimme myös lastenteatterin, lasten impromusiikin parissa sekä kollegoina Hääppöset-lastenorkesterissa, sekä aikuisille suunnatussa Impronautit-ryhmässä. Jo ennen korona-aikaa lastenmusiikin kentällä on lisääntynyt talkoohenkisyyteen vetoaminen sekä riittämättömät budjetit. Freelancereina meidän täytyy konseptoida pienemmän budjetin yhtyetoimintaa, kuten nyt tämä Lelukavereiden laulukerho -duo.

Kehittelemme Lelukavereiden laulukerho -konseptia myös videokonferenssialustalle Zoom sopivaksi.

Allaolevissa linkeissä koosteita 17. Ja 22.9. 2020 Musiikkiteatteri Kapsäkissä toteutetuista pilotti-esityksistä:


https://drive.google.com/file/d/1yNAXi26PTRA-oqp8yaWvTllcXB1WAet4/view?usp=sharing
https://youtu.be/giMTN7FwPH0

Lisätietoja & esiintyjien yhteystiedot:
veera.railio@gmail.com | 0452659199 |www.veerarailio.com | www.kapsakki.fi
johanna.viksten@gmail.com |0405886598 | www.saundiamo.com